Menu Sluiten

Voorzichtigheid was hier zeker geboden

Op ontdekkingsreis in IJsland

Een paar kilometer voorbij de afslag veranderde de asfaltweg in een gravelweg. Geen probleem voor onze Toyota Rav4. Vanaf het moment dat ik met deze hybride 4×4 auto mocht wegrijden vanaf het vliegveld, kon, ik alleen maar onder de indruk zijn. Dat beetje gravel kon onze auto best aan. De tocht voerde ons door een prachtig lavaveld.

Hoe verder we ons van de hoofdweg verwijderde, hoe smaller de weg werd, en hoe meer grote keien op de weg lagen. Het werd een langzame slalomrit, om de keien en kuilen zoveel mogelijk te mijden. Voorzichtigheid was geboden.

Een avontuurlijke route

Even stonden we stil bij de parkeerplaats waarvandaan een wandelroute richting de berg Keiler begon. Maar Keiler was niet de reden waarom we deze afslag hadden genomen. Sogin, een geothermisch gebied dat we nog niet kenden was het doel van deze enigszins avontuurlijke route.

Mijn Waterloo

Niet veel verder stond een twee meter hoge pijp, met een diameter van ongeveer 50 centimeter flink stoom af te blazen. Vanaf hier, was het nog ongeveer een kilometer naar een parkeerplaats. De weg werd nog smaller, de keien iets groter en de kuilen wat dieper. Na ongeveer 300 meter vond onze auto, of eigenlijk vond ik, “mijn Waterloo”. De kuilen werden te diep voor mij, om met een gerust hart door te rijden.  

Omdraaien was ook geen optie, daarvoor was de weg te smal. Geloof me, achteruitrijden, zelfs met een achteruitrijdcamera is geen pretje, zeker niet op deze weg, en zeker niet ruim 300 meter. De laatste kilometer werd dan ook een wandeling. Een wandeling met mooie die meer dan de moeite waard was.

 

Mijn nieuwste publicatie over IJsland. Meer dan 100 toplocaties in IJsland die je gezien wilt hebben. Alle locaties zijn voorzien van de coördinaten voor je navigatie! 
IJslandse Parels is de perfecte voorbereiding voor je IJslandreis. 

Bestel het hier!

 

 

Heb je interesse in een fotografiereis? Kijk eens op mijn site voor het actuele aanbod. Klik Hier

Al mijn IJslandreizen zijn een samenwerking met:

IJslandtours
IJsland Tours, de specialist voor al uw IJsland reizen