Menu Sluiten

 

IJslandreizen

 

Op jacht naar de Aurora Borealis – Noord IJsland 30-9 t/m 7-10 2023


Fotograaf en auteur Gerry van Roosmalen

 

Fotograaf en auteur Gerry van Roosmalen heeft IJsland sinds 1999 meer dan 35 keer bezocht. Geen twee reizen waren tot nu toe hetzelfde. Nog steeds viel en valt er veel te ontdekken in dit land van ongekende fotografische mogelijkheden. Ander licht is een ander IJsland, ieder seizoen heeft een andere sfeer. Als landschapsfotograaf raak je hier nooit uitgekeken. Gerry heeft het liever niet over “mooi” weer. Interessant weer is waar hij voor gaat.

Tijdens de fotografie reis verteld Gerry over IJsland, maar natuurlijk ook over de technieken die hij gebruikt om de tot de verbeelding sprekende landschappen vast te leggen.

In 2009 verscheen zijn eerste boek, “Waarom Groenland…”, naar aanleiding van zijn reis naar dit land in 2006. Door wat hij (in)zag in 2006 besloot hij in 2007 terug te keren met als doel “opkomen voor het onrecht”.

In 2012 verscheen zijn boek “Ode aan IJsland”. In dit boek laat hij IJsland zien door de ogen van iemand die voor de eerste keer oog in oog staat met de bijzondere, ruige en soms vertederende landschappen van dit fascinerende land.

In 2013 werd “Ode aan IJsland” in het Engels vertaald en als IBook uitgegeven in 25 landen.

Juni 2021 verscheen “IJslandse Parels“. 240 pagina’s met het mooiste van IJsland inclusief alle coördinaten en relevante informatie. De ultieme voorbereiding voor je IJslandreis, en een boek dat thuishoort bij de echte IJslandliefhebber.

Overige publicaties van Gerry van Roosmalen vind je hier

Alle reizen worden geheel verzorgd door:

IJslandtours 

Voor meer informatie, bel me op 06-55337196 of mail me op:info@odeaanijsland.nl

Terug naar het begin van deze pagina