Menu Sluiten

Avontuurlijk Groenland 

Met optionele verlenging naar de binnenlanden van IJsland

Stap in de voetsporen van avontuur en ontdekking tijdens een fotografiereis als geen ander, geleid door de ervaren fotograaf en auteur, Gerry van Roosmalen.

In 2006 doorkruiste Gerry voor het eerst de adembenemende landschappen van Oost-Groenland, betoverd door de majestueuze bergen, kronkelende fjorden en glinsterende gletsjers. Maar het waren niet alleen de natuurlijke wonderen die hem raakten; het was de ontmoeting met de lokale bevolking, hun vriendelijkheid en veerkracht ondanks de uitdagende omstandigheden waarin ze leefden, die een diepe indruk op hem achterlieten.

Gedreven door een verlangen om iets terug te geven aan deze gemeenschap, begon Gerry aan een reis van verbinding en begrip, die resulteerde in zijn eerste boek, “Waarom Groenland…”. En nu, dit jaar, krijg jij de kans om deel te nemen aan een onvergetelijke reis naar het hart van Tasiilaq, waar de passie voor fotografie en de liefde voor de Groenlandse cultuur en natuur samenkomen.

Van 7 tot en met 14 juni biedt deze unieke reis een ongekende kans om niet alleen de schoonheid van Groenland vast te leggen door de lens van je camera, maar ook om de warmte en gastvrijheid van de lokale bevolking te ervaren. 

En als kers op de taart is er een optionele verlenging naar het betoverende IJsland, waar je wordt meegenomen naar de surrealistische landschappen van het Kerlingarfjöll gebergte, diep verscholen in de binnenlanden. Verlies jezelf in de wonderen van Þakgil en laat je adem benemen door de betoverende schoonheid van Landmannalaugar.

Dus pak je camera en laat je inspireren door de magie van het noorden. Sluit je aan bij Gerry van Roosmalen en een groep gepassioneerde fotografen op een reis die je niet alleen nieuwe perspectieven zal bieden, maar ook onvergetelijke herinneringen zal creëren die een leven lang meegaan.

IJsland

Kerlingarfjöll 

We gaan op avontuur via de adembenemende binnenlandroute 35 (Kjölur) naar de Highlandbase van het betoverende berggebied Kerlingarfjöll. Vanuit ons hotel vertrekken we naar het begin van een wandelroute, waar meteen een spectaculair uitzicht op de Ryolietbergen en warmwaterbronnen op ons wacht. Een bijna surrealistisch landschap ontvouwt zich voor onze ogen, gevuld met  prachtige fotografische mogelijkheden en de optie om een langere wandeling te maken met adembenemende vergezichten.

De reis naar de Kerlingarfjöll is op zichzelf al een avontuur, met panoramische uitzichten die je zullen betoveren en inspireren. Bereid je voor op een dag vol ontdekkingen en onvergetelijke momenten te midden van de overweldigende natuurpracht van IJsland.

Þakgil

Þakgil is een verborgen juweeltje wachtend om ontdekt te worden!

De laatste 14 kilometer van de reis naar dit betoverende gebied beloven buitengewone uitzichten, die regelmatig vragen om een fotostop. Bij aankomst op de parkeerlocatie nodigt zowel een korte als een langere wandeling uit. De langere route kan wat uitdagend zijn met enkele steile stukken, maar het doel, de Huldufoss, is werkelijk spectaculair. Hier wordt een goede wandelconditie zeker aanbevolen.

Stap in de voetsporen van ontdekkers en ontdek de verborgen pracht van Þakgil. Laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid terwijl je je een weg baant door dit adembenemende landschap, waar elke bocht een nieuw wonder onthult. Met zijn majestueuze watervallen en betoverende panorama’s, belooft Þakgil een ervaring te bieden die je nog lang bij zal blijven. Bereid je voor op een onvergetelijke ontdekkingstocht in de schoot van Moeder Natuur.

Landmannalaugar

Landmannalaugar, een van de meest adembenemende gebieden van IJsland, lonkt voor ons avontuur.

Omdat de toegankelijkheid van de weg naar dit gebied voor alle 4×4 auto’s niet gegarandeerd kan worden, nemen we geen enkel risico. We hebben een speciaal voor ons gereserveerde superjeep en een ervaren chauffeur klaarstaan om ons veilig naar onze bestemming te brengen.

Een goed pad slingert door een uitgestrekt lavaveld, dat aan het begin behoorlijk steil kan zijn. Maar vrees niet, het is goed te doen voor iedereen met een normale conditie. Na het overwinnen van het eerste uitdagende stuk, wordt je beloond met een adembenemend uitzicht op de Brennisteinsalda, een kleurrijke berg met enkele borrelende stoompotten, vooral bij goed weer.

 

Fotograaf Gerry van Roosmalen

 

Fotograaf en auteur Gerry van Roosmalen heeft IJsland sinds 1999 meer dan 35 keer bezocht. Geen twee reizen waren tot nu toe hetzelfde. Nog steeds viel en valt er veel te ontdekken in dit land van ongekende fotografische mogelijkheden. Ander licht is een ander IJsland, ieder seizoen heeft een andere sfeer. Als landschapsfotograaf raak je hier nooit uitgekeken. Gerry heeft het liever niet over “mooi” weer. Interessant weer is waar hij voor gaat.

Tijdens de fotografie reis verteld Gerry over IJsland, maar natuurlijk ook over de technieken die hij gebruikt om de tot de verbeelding sprekende landschappen vast te leggen.

In 2009 verscheen zijn eerste boek, “Waarom Groenland…”, naar aanleiding van zijn reis naar dit land in 2006. Door wat hij (in)zag in 2006 besloot hij in 2007 terug te keren met als doel “opkomen voor het onrecht”.

In 2012 verscheen zijn boek “Ode aan IJsland”. In dit boek laat hij IJsland zien door de ogen van iemand die voor de eerste keer oog in oog staat met de bijzondere, ruige en soms vertederende landschappen van dit fascinerende land.

Het boek “Ode aan IJsland” werd in 2013 naar het Engels vertaald en als IBook uitgegeven in 50 landen.

Juni 2021 verscheen “IJslandse Parels“. 240 pagina’s met het mooiste van IJsland inclusief alle coördinaten en relevante informatie. De ultieme voorbereiding voor je IJslandreis, en een boek dat thuishoort bij de echte IJslandliefhebber.

Overige publicaties van Gerry van Roosmalen vind je hier

 

Informatie:

Voor meer informatie over deze onvergetelijke reis, aarzel niet om contact met ons op te nemen via e-mail op info@odeaanijsland.nl. Je kunt ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 655337196. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het plannen van een reiservaring die je nooit zult vergeten.

 

Deze reis boek je bij IJslandtours

IJslandtours 

N.B. Programmawijzigingen voorbehouden. Afhankelijk van de weers- of andere omstandigheden kan de reisleider ter plekke besluiten het programma te wijzigen.

Terug naar het begin van deze pagina