Menu Sluiten

Fardagafoss

Een mooie afsluiter

De reis komt tot een eind, dus wordt het tijd om naar Seyðisfjörður te rijden. Een dag eerder dan ik had gepland zit ik in Egilsstaðir, niet goed wetend wat ik hier nog ga doen. Dan bedenk ik me dat hier nog een waterval is die ik nog nooit gezien heb. Een keer heb ik een poging gewaagd erheen te wandelen. Door een dikke pak sneeuw was er van het pad niets terug te vinden. We hebben het geprobeerd, maar besloten toch maar het risico niet te nemen.

Vandaag is een goede dag voor een korte wandeling, en vol goede moed ga ik richting de waterval. Het pad is op stukken best steil, dus ben nu extra blij dat ik in de sneeuw niet ben doorgegaan.

Steiler dan ik had gedacht

Het laatste stuk, de afdaling naar de waterval is extra steil. Als ondersteuning hangen kettingen aan de wand waaraan je jezelf kunt vasthouden. De waterval, Fardagafoss is een aangename verrassing. Tussen het water liggen stukken afgebroken basalt die wat rood zijn aan een zijde, of groen bekleed met wat mos.

Een traktatie van de zon

De mooiste verrassing is natuurlijk dat je er ook nog achterlangs kunt. Ik moet even zoeken hoe je dat precies voor elkaar krijgt, maar even later sta ik achter de waterval. In de hoek van een van de wanden die de waterval omsluit komt net de zon tevoorschijn. Als verrassing heeft de zon vandaag een halo aangetrokken.