Menu Sluiten

Þjórsárdalur en Gjáin

Deze dag is gereserveerd voor Þjórsárdalur en Gjáin. Onderweg hierheen wordt onze bus nog geteisterd door een beetje regen maar heel veel wind. Na een paar korte fotostops komen we bij het eerste officiële fotografische deel van het programma. De Hjálparfoss. Een mooie fotogenieke waterval die we vandaag bijna helemaal voor onze fotogroep hadden. De enige andere aanwezigen waren werkers die bezig waren een nieuw pad aan te leggen. Laten we hopen dat ze niet ook bezig waren met een uitkijkplatform waarvan je dan in de toekomst nog slechts vanaf een afstandje naar de waterval mag kijken.

Daarna komt het hoofddoel van onze trip van deze dag in zicht. Gjáin. Vanaf de eerste keer dat ik Gjáin heb betreden heeft het gebied zich in mijn hart gesloten. Als er al elfen in IJsland wonen stel ik me voor dat ze dat voornamelijk hier doen. Een meer tot de verbeelding sprekend sprookjesachtig gebied vind je volgens mij niet in IJsland.

Als we de zandweg inslaan ziet het weer er niet hoopgevend uit. Donkere wolken pakken zich samen boven ons. Fotografisch natuurlijk prachtig, zolang ze hun water maar vast houden.

De mooiste waterval ligt wel enigszins verstopt zodat je wat moeite moet doen om deze te bereiken. Maar eenmaal oog in oog met deze schoonheid vergeet je de moeite die je ervoor hebt moeten doen direct.

Hoe verder de dag vordert hoe mooier de luchten worden. Zo nu en dan is er zelfs wat blauw tussen de grijze massa te ontdekken. Het is moeilijk ons los te rukken van dit landschap, maar er is geen keus, het einde van de dag dient zich aan, en we hebben nog een lange weg voor de boeg. Tijdens die lange weg zetten we nog regelmatig de bus aan de kant om van de gelegenheid gebruik te maken het mooie landschap vast te leggen.

We zijn niet meer zo heel ver van het hotel verwijderd en hebben nog even tijd om een van de iets minder bekende watervallen van IJsland te bezoeken. De Gluggafoss. We moeten wind en regen trotseren maar ik hoor niemand klagen. Het weer geeft gewoon karakter aan het landschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *