Menu Sluiten

Jökulsárlón, eeuwige schoonheid

Het is bijna een traditie, en natuurlijk wil je het ook niet missen. Voor het ijsbergenmeer Jökulsárlon trekken we een hele dag uit. Het wordt alleen erg moeilijk het meer te bereiken als de uitzichten onderweg mooi zijn en steeds mooier worden.

Het licht is deze ochtend dan ook prachtig.

Door de wind ligt er vandaag een minimale hoeveelheid ijs in het meer. Tenminste niet vlak bij de brug. Daar ligt wel een en ander aan mooie sculpturen, maar het grootste deel ligt vlak tegen de kilometers verderop gelegen gletsjer aan.
Gelukkig is het strand vandaag rijkelijk met ijs toebedeeld. Prachtige sculpturen rijzen op uit het woelige water. Enkele meters hoge varianten stelen de show, maar ook de kleinere brokken met hun schitterende schoonheid trekken stuk voor stuk om aandacht.

De golven beuken om het hardst om de grote stukken te doen breken. Lang houden ze het dan ook niet vol. De brokken ijs zijn geen partij voor de kracht van het water.

Terwijl de zon gestaan zijn weg naar beneden vervolgd rijden wij terug naar ons hotel. Natuurlijk niet zonder onderweg nog enkele keren te stoppen en te genieten van het nog steeds mooie licht en de prachtige kleuren.

Om de dag compleet te maken gaan we in de avond nog naar de lichtshow die Aurora Borealis heet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *