Menu Sluiten

Enkele dagen voor vertrek

Zaterdagmiddag, 4 oktober zal IJslandse bodem weer in contact komen met mijn schoenzolen. Hoewel het inpakken van onder andere fotospullen steeds geroutineerder gaat sta ik steeds weer voor de kast in de hoop de juiste keuzes te maken. Wat zeker meegaat naast de camera is natuurlijk een goed groothoek objectief, een 70-200mm teleobjectief, een goed statief, voldoende geheugenkaartjes, een draadontspanner en zo kan ik nog wel even doorgaan. Natuurlijk mag de reserve body niet ontbreken, want hoewel hij tot nu toe altijd weer ongebruikt mee naar huis is gegaan is alleen al het idee dat je nr1 camera het begeeft voldoende voor een kleine paniekaanval.

Vanwege de beperkingen in het gewicht wat in het vliegtuig mee mag blijft het dan nog moeilijk om te kiezen wat er voor de rest meegaat. Neem ik mijn macro-objectief mee, of vind ik het voldoende om tussenringen mee te nemen. In Lightroom kan ik even terugkijken hoevaak ik mijn macro-objectief gedurende mijn vorige reis gebruikt heb. Slechts bij 5% van mijn foto’s werd hij gebruikt, en als ik hem thuislaat kan ik weer iets anders meenemen.

Meestal eindig ik toch weer met een veel te volle en zware rugzak en moet ik toch weer besluiten om een paar andere keuzes te maken, of wellicht een trui minder in mijn koffer moet pakken om zo weer ruimte te maken voor die ene lens die ik misschien toch nog een keer nodig kan hebben.

Mij kennende zal ik tot zaterdag blijven twijfelen en af en toe de hele zaak binnensmonds vervloeken.

Als de tijd het toelaat zal ik gedurende de komende week wat fotografische resultaten op dit blog plaatsen.

Een van de resultaten van de vorige reis welke met de groothoek werd geschoten is een opname van de Lomagnupur. Wil je zelf ook een keer oog in oog staan met deze prachtige berg kijk dan onder het kopje “Op pad met de fotograaf” en houd daar de 2015 pagina’s in de gaten. Ik hoop daar eind oktober het programma en de prijzen te kunnen vermelden.

20131009-040

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *