Menu Sluiten

Huiswaarts…

En weer sneller dan ik dacht, en sneller dan ik zou willen zijn we alweer aangekomen bij de laatste dag van deze fotografie/noorderlicht reis. Deze dag wordt gevuld met de plekken die we op de heenweg hebben overgeslagen.
Het weer zit ons enorm mee, al zou ik als fotograaf liever wat wolken partijen zien, maar hoor mij nu eens klagen bij een strak blauwe lucht…

Een van de momenten dat de bus toch echt aan de kant moet is als we bij windstilte een bijna rimpelloos meertje zien aan de voet van de ruim 700 meter hoge berg Lómagnúpur. Dat vraagt niet enkel om een foto van de berg, maar ook voor een groepsfoto. Dit is hiervoor een mooie locatie. Oké, we zien er een beetje ondermaats uit bij deze gigantische rotspartij, maar bij al die schoonheid en natuurfenomenen die we de afgelopen week mochten aanschouwen kunnen we ook niet anders dan ons klein en nietig voelen.

Een plek waar ik altijd even tot rust kom is toch wel bij de stroomversnelling in de rivier de þvera. Hier kun je met gemak de hele dag blijven zitten en je geen moment vervelen.

Die hele dag hebben we helaas niet, wat met bijna 400 kilometer voor de boeg moeten we toch keuzes maken. De volgende keuze die we maken is de Skógafoss. Een ruim 60 meter hoge waterval die vandaag wordt vergezeld van een dubbele en soms zelfs 4 dubbele regenboog. Maar daarvoor moet Ik dan natuurlijk wel de spiegeling meetellen.

De laatste echte fotostop is bij de Seljalandsfoss. Op de heenweg moesten we hier vanwege het erge slechte weer gewoon aan voorbij rijden.

Voordat we verder rijden naar hotel Berg in Keflavík stoppen we nog even langs de route gewoon omdat het hier weer zo mooi is.

De oktoberreis heeft weer veel mooie (foto)momenten opgeleverd en ik kijk uiterst tevreden terug op de prachtige Dagen en fotomomenten die we hier hebben gehad.

Steven, Caroline, Magda, Hans, Betty, Colette, en Lita, bedankt voor jullie fijne gezelschap, fijne gesprekken en al het andere wat deze reis onvergetelijk heeft gemaakt.

Ook interesse in een fotografie reis met kans op Noorderlicht in IJsland? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *