Menu Sluiten

Voor je het weet….

sta je weer op Schiphol en is de reis waar je zo lang naar hebt uitgekeken alweer achter de rug. Tijdens de laatste dag hadden we een korte citytour waarbij we de highlights van de hoofdstad van IJsland, Reykjavik mochten laten zien.

Dat kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan het Höfði huis waar ooit een begin gemaakt werd aan het einde van de “Koude Oorlog”. Lees deze zin nog rustig een keer door als je hem niet meteen kon volgen.

20150819-003

Ook het stadhuis bij het Tjörnin in hartje Reykjavik mag dan natuurlijk niet ontbreken. De grote 3d maquette van IJsland is altijd leuk om aan te kunnen wijzen waar we wat gezien hebben. En misschien wil je deze zin ook nog een keer herlezen….

20150819-009

De Parel mag in de stadstour natuurlijk niet ontbreken. Oorspronkelijk slechts het opvangbekken voor de heetwatervoorziening van de stad, maar inmiddels vanwege de grote glazen koepel ook een toeristische attractie die of je hem nu mooi vind of niet, toch een bezoekje waard is.

20150819-023

Bij Harpa besluit ik nog even mijn extreme groothoeklens tevoorschijn te halen om het gebouw in al zijn voegen te laten kraken. Harpa (de harp) is een bijzonder gebouw dat ik al vaak genoeg op de “normale” manier heb vastgelegd en waardoor ik het nu eens tijd vind voor een andere benadering. Wel wat jammer van die vrachtwagen die hier geparkeerd stond.

20150819-039

In het centrum van Reykjavik zijn enkele straten nog helemaal in de sfeer van de “Reykjavik Pride”. Een kleurrijke boel dus.

20150819-051

De afsluiter is ook dit keer Sólfar. Het gestileerde Viking schip van Jón Gunnar Árnason, Sólfar. Op een plaquette bij het schip lees ik:

We all have our fantasy boats,
Vessels that we dream of sailingaway in,

into the dream.
In my ships I unite my own fantasy Precision and the knowledge
that boat builders have developed throughout the ages.
The sun ship gives us a promise of a primeval land.

20150819-028

 

Van 4 tot en met 11 oktober ben ik ook weer te vinden in IJsland met een fotografiereis. We gaan naar de mooiste plekjes van Zuid-West IJsland en speuren in de avonduren de hemel af naar de Aurora Borealis. Wil je ook beter/anders leren fotograferen met als decor de veelzijdige landschappen van IJsland? Bij het schrijven van dit artikel zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, maar wees snel. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Meer informatie vind je hier

2 reacties

  1. Els en Leen

    Going back in time
    Droomde weer even in IJsland te zijn met het verslag van je reis.
    Vorig jaar dezelfde gemaakt. We hebben al veel gezien maar deze reis blijft je bij. Ik wil zeker nog eens terug. Wat een prachtig land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *