Menu Sluiten

Noorderlicht Fotografiereis we zijn onderweg

Gisteren zijn we laat in de middag aangekomen in IJsland. Na de luchthaven formaliteiten en het oppikken van onze Toyota Hiace 9seater konden we op weg naar de eerste bestemming: Krysuvik. De zon stond al erg laag aan de horizon en dat brengt ook het beste van Krysuvik naar boven. Mooi warme kleuren waarop het gezelschap zich gewapend met camera vol overgaven op stortte.
Vanaf Krysuvik was het nog een lange rit naar ons eerste hotel: Hotel Anna. Een erg gezellig en sfeervol hotel met uitermate vriendelijk en behulpzaam personeel die er dan ook geen probleem mee hadden dat we relatief laat aan tafel konden.
Vandaag, zondag 7 oktober hebben we de Golden Circel tour gereden. Het weer beloofde weinig goeds. Donkere wolken, harde wind sneeuw en hagel teisterde onze Toyota. Maar toeval of hogere machten, iedere keer als we op onze bestemming waren hield het op met regenen, sneeuwen of hagelen en konden we volop genieten van Skalholt, Faxi, Gullfoss, Geysir, Thingvellir en nog enkele plaatsen waar we toch echt even moesten stoppen al was het maar vanwege de warme herfstkleuren die uitnodigde tot fotograferen.

Eenmaal terug bij Hotel Anna, -de zon was net onder- werd het bewolkt en leek ook de kans op noorderlicht minimaal. Toen ik rond 20:00 uur een smsje kreeg van Rob Stammes van het polarlight centrum in Laukvik dat er activiteit was waargenomen besloot ik toch even buiten te gaan kijken. Tussen de wolken door scheen een heel flauw wit schijnsel. Twijfel tussen lichte bewolking of noorderlicht werd weggenomen door het maken van een opname met de camera waardoor duidelijk het groene schijnsel van de Aurora Borealis naar voren kwam. In een mum van tijd stonden we allemaal buiten, dik ingepakt tegen de ijzige koude.

Hoewel het Noorderlicht nog redelijk flauw was hoorde ik overal in het donker de oohs en aahs van de enthousiaste fotografen. Door en door koud gingen we weer naar binnen om de “buit” te bekijken. Een voor een ging iedereen naar bed. Vlak voor ik naar bed wilde gaan maakte ik een grote foute. Ik ging nog even naar buiten om te controleren of er nog activiteit was.  Het gevolg was dat ik iedereen weer uit bed mocht roepen om buiten te komen kijken naar de hemel die wel in vuur en vlam leek te staan. Het noorderlicht was overal tegelijkertijd en waaierde over de hele hemel. 

Het gevolg is wel dat ik nu pas toe kom aan mijn blog en dat de foto’s van vanavond nog even moeten wachten tot morgen of overmorgen voordat ik ze hier kan plaatsen. Wel een kleine selectie van foto’s van de dag en het eerste deel van het noorderlicht.

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *