Menu Sluiten

IJsland Infrarood in de ibook store

Zolang als ik weet dat het bestaat experimenteer ik met een alternatieve vorm van fotografie, de infrarood fotografie. De resultaten van deze vorm van fotografie doen vaak wat mystiek aan, net zoals het IJslandse landschap.

Het was dan ook slechts een kwestie van tijd alvorens ik deze vorm van fotografie ook ging toepassen gedurende mijn IJslandreizen. In 2006 nam ik voor het eerst een infrarood filter mee naar IJsland.

Zoals met alles moet je ook deze vorm van fotografie leren met vallen en opstaan. De eerste resultaten vielen vaak toch wat tegen of brachten in ieder geval niet wat ik ervan had verwacht. Maar nu na veel schaven, bijstellen en aanpassen van mijn workflow bereik ik gewenste resultaten.

Een aantal van deze foto´s zijn nu gebundeld in het 163 pagina’s tellende iBook (digitaal boek voor Ipad en Mac computers) getiteld “ IJsland Infrarood” en is vanaf vandaag te koop.

Bekijk het in de iBook store: IJsland Infrarood door Gerry van Roosmalen

Enkele foto’s die zijn gebruikt in het boek.

1 reactie

 1. Richard & Swankie

  Hoi Gerry!

  MOOI, man!
  Ik heb toch nog de stille hoop dat het boek ooit nog een keer in papieren vorm verschijnt! Kunnen we het tenminste ook aan anderen laten zien en je pakt het wat gemakkelijker tussendoor om weer even te genieten, net als met je andere boek “Ode aan IJsland”.

  Groeten, ook van Swankie!

  richard heller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *