Menu Close

Als de Aurora Borealis haar dans uitvoert boven de besneeuwde bergtoppen van IJsland…
Zorg er dan voor dat je getuige bent…

 

Van 2 tot en met 10 maart 2019 kun je weer mee naar het adembenemende winterse IJsland voor een 9 daagse fotografiereis.

Onder leiding van fotograaf Gerry van Roosmalen, auteur van onder andere het boek “Ode aan IJsland”  en “Fotograferen op IJsland”, bezoek je de mooiste plekjes van IJsland. Of je nu beginnend fotograaf, amateur of professioneel fotograaf bent, voor iedereen valt veel te zien en te leren.

Tijdens de tour door Zuid IJsland leer je niet alleen beter om te gaan met je camera maar ook wat er nodig is om met net “die andere” foto thuis te komen.

Gerry van Roosmalen heeft sinds 1999, IJsland al enkele 10 tallen keren bezocht. Eerst privé, daarna ook als gids en sinds 2011 ook als begeleider voor fotografie reizen. Je fotografeert dus niet alleen in een van mooiste decors die je je als fotograaf maar kunt wensen, je krijgt ook nog wat mee over de highlights die we bezoeken en de geschiedenis van dit fascinerende land.

We werken met een kleine groep. Minimaal 6 en maximaal 7 deelnemers.

De prijs voor deze reis is:

  • Inclusief vlucht
  • Inclusief luchthavenbelasting
  • Inclusief alle overnachtingen
  • Inclusief 8 keer ontbijt en 7 keer diner
  • Inclusief alle vervoer-ter-plaatse
  • Inclusief de workshop “fotograferen op IJsland” op zaterdag 2 februari in Utrecht waar we ook met elkaar kennismaken
  • Inclusief het boek “fotograferen op IJsland”
  • Inclusief een privé excursie naar een IJsgrot in Zuid Oost IJsland

We verblijven op verschillende locaties in toeristenklasse accommodatie (kamers met eigen douche/toilet behalve in Thorsmork) en sluiten de reis af met een laatste overnachting nabij de luchthaven. Er is slechts een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar.

De reissom is vanaf € 2498,00 per persoon.

Zaterdag 2 maart:

We nemen de middagvlucht van Amsterdam naar Keflavík waar we rond 15:10 aankomen. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in de omgeving van Borgarnes. Afhankelijk van aankomsttijd en met name de weersomstandigheden hebben we nog een korte fotostop onderweg naar onze eerste accommodatie.

Diner en overnachting in Ensku Husin (2 nachten)

Zondag 3 maart

Vandaag bezoeken we het schiereiland Snaefellsnes. We gaan onder andere naar de basaltformatie Gerðuberg, het zwarte kerkje Búðir, de ruige rotskust van Arnarstapi waarbij we als de weerstomstandigheden goed zijn een wandeling maken naar het plaatsje Hellnar. Later deze dag bezoeken we de markante berg Kirkjufell.

Maandag 4 maart

Vandaag bezoeken we het Nationaal Park Þingvellir waar in het jaar 930 het parlement van IJsland werd opgericht. We wandelen door de kloof naar de mooie waterval Öxarárfoss. Later deze dag bezoeken we de Gullfoss, de ‘gouden’ waterval. Ook bezoeken we het geiser gebied met de actieve geiser “Strokkur“ welke gemiddeld iedere 8 minuten een kolom water en stoom tot een hoogte van wel 20 meter opstuwt.

Dinsdag 5 maart

De 60m hoge waterval Skógafoss en de prachtige Seljalandsfoss waterval zijn highlights die we hoe dan ook bezoeken tijdens ons verblijf hier!

Verder zuidwaarts ligt het plaatsje Vík, met indrukwekkende lavastranden en bizarre rotsformaties zoals Reynishverfi en Dyrhólaey.

Woensdag 6 maart

We trekken verder in oostelijke richting. Onderweg komen we langs kaap Hjorleifshöfdi en de uitgestrekte zandspoelvlakte het Myrdalssandur. Bij goed weer hebben we steeds de gletsjer Mýrdalsjökull als decor. We stoppen bij het Eldhraun, een door mossen overwoekerd lava veld van 565 vierkante kilometer dat hier ontstond tijdens de 9 maanden durende vulkaanuitbarsting van de Laki in 1783. Bij genoeg tijd maken we een wandeling bij de kloof Fjaðragljufur met zijn tot 100 meter hoge wanden.

We overnachten (2 nachten) in Hotel Hali.

Donderdag 7 en vrijdag 8 maart

Op de eerste dag, ’s ochtends vroeg bezoeken we de ijsgrot onder de Vatnajökull. Deze excursie is privé voor onze groep geboekt zodat we optimaal de gelegenheid hebben mooie foto’s te maken. De ijsgrot ontstaat door warmte onder de gletsjer en geeft een mooi kijkje in het inwendige van deze ijsmassa.

De machtige gletsjer Vatnajökull (even groot als onze 3 noordelijke provincies samen) laat zich vandaag in diverse vormen zien. In het Nationale Park Skaftafell kun je heerlijk wandelen, er zijn diverse routes uitgezet. Zo is er de mogelijkheid een kijkje te nemen bij de waterval Svartifoss, omringd door prachtige basaltkolommen.

We gaan tevens op weg naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Dit meer stond decor voor veel verschillende films zoals de James Bond film “Die another day”, Batman Returns en Thomb raider.

Het ijs dat afkalft van de Breiðamerkurjökull smelt langzaam af en drijft richting de kust. Via de korte rivier Jökulsá á Breiðamerkursandi drijft het ijs uiteindelijk in zee, waar de soms meters hoge ijsschotsen vaak teruggeworpen worden op het strand

Zaterdag 9 maart

We rijden steeds verder naar het Westen. Op het schiereiland Reykjanes rijden we naar het hete bronnengebied Krýsuvik met zijn pruttelende modderpoelen en het groene meertje Grænavatn. Ook gaan we naar de ruige kust bij Reykjanesvíti.

Overnachting in de buurt van luchthaven Keflavik. Het diner is vanavond op eigen gelegenheid.

Zondag 10 maart

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. Vertrek om 07:50 uur, aankomst op Schiphol 11:50 uur

N.B. Programmawijzigingen voorbehouden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de reisleider ter plekke besluiten de dagindeling te wijzigen.