Menu Close

13 tot en met 20 oktober 2019

Noorderlicht herfst reis naar Noord IJsland

Of je nu beginner bent, amateur of professioneel fotograaf. Voor iedereen is wat te leren tijdens deze reis naar Noord IJsland. Overdag bezoeken we de fotogenieke plekken van IJsland, en in de avonduren houden we onze ogen gericht op het hemelgewelf in de hoop dat de Aurora Borealis haar magische dans uitvoert.

We reizen met een groep van minimaal vijf en maximaal zeven personen eerst naar Keflavík in Zuid IJsland, en vliegen even later door naar Akureyri, de hoofdstad van het noorden. Onze route leidt ons langs onder andere de watervallen Goðafoss en Dettifoss. We bezoeken de hete bronnen van Námaskarð en de drakenrots Hvítserkur.

Aurora Borealis
De Aurora Borealis danst aan het firmament

Inbegrepen

Vlucht met Icelandair gecombineerd met Air Iceland Connect gebaseerd op de economy klasse (groepstarief) ⋅ luchthavenbelasting € 125 ⋅ stoelreservering ⋅ handbagage tot 10kg pp en ruimbagage tot 23kg pp ⋅ vervoer per 4WD minibus en reisbegeleiding van professioneel fotograaf Gerry van Roosmalen ⋅ 7 nachten accommodatie in kamers met douche/toilet, incl. 11% BTW ⋅ maaltijden volgens programma (7x ontbijt, 7x diner) ⋅ reis volgens programma.

Ook inbegrepen:de workshop “fotograferen op IJsland” op zaterdag 7 september in Utrecht waar we ook met elkaar kennismaken. 

Niet inbegrepen

Lunch ⋅ persoonlijke uitgaven ⋅ eventuele toeslagen.

De vanaf prijs voor deze reis bedraagt € 2295,00 per persoon.

Deze reis boek je bij IJslandtours

Highlights uit het Programma

Op 13 oktober vliegen we naar het vliegveld Keflavík in IJsland. We stappen hier over en vliegen meteen door naar Akureryi. 

Dag 2

Na het ontbijt verlaten we Akureyri en rijden in de richting van het muggenmeer Myvatn. We nemen onder andere de tijd om de waterval Goðafoss in beeld te brengen. Als de wegcondities het toelaten bezoeken we ook de minstens net zo mooie maar iets minder bezochte Aldeyjarfoss. Een waterval die tussen prachtige basaltformaties in de rivier Skjálfandafljót ligt.

Godafoss
De Goðafoss, de waterval van de goden in Noord IJsland.

Dag 3

Deze dag staat vooral in het teken van de Dettifoss en omgeving. Natuurlijk zien we die dag veel meer, maar deze waterval krijgt de volle aandacht. De Dettifoss, 44 meter hoog en ruim 200 meter breed is de meest krachtige waterval van West-Europa. Gemiddeld passeert hier 193 m3 water per seconde. Maar we stoppen ook bij het hete bronnen gebied van Námaskarð. Pruttelende potten en stoompluimen domineren hier het landschap. 

Dettifoss, de meest krachtige waterval van West Europa

Dag 4

Op deze dag verblijven we onder andere een tijdje bij de “Drakenrots” Hvítserkur. Een tot de verbeelding sprekende rots liggend op een pekzwart strand. We bezoeken ook de waterval Reykjafoss. 

Hvítserkur, de Drakenrots in Noord IJsland.

Dag 5

Een van de highlights van deze weg op onze weg richting het zuiden is de Kólugljúfur, een mooie diepe kloof met de waterval Kolufossar. Verder rijden we natuurlijk ook niet voorbij aan de Hraunfossar en Barnafoss. Vooral de Hraunfosar die vanonderuit een lavaveld tevoorschijn komt is een unieke verschijning.

De Kolufossar, een prachtige waterval in de rivier Víðidalsá

Dag 6 Een rondje Snæfellsnes

Op deze dag bezoeken we het schiereiland Snæfellsness, ook wel klein IJsland genoemd. We komen langs mooie basaltformaties, het zwarte kerkje Buðir, de ruige kustlijn van Arnarstapi en eindigen de dag in het plaatsje Grundarfjörður bij de iconische berg Kirkjufell. 

De iconische berg Kirkjufell

Dag 7

We rijden weer verder naar het zuiden naar het vulkanische Reykjanes. We bezoeken onder andere het hete bronnen gebied Gunnuhver, de ruige kust bij Brimkettill en het meest zuidwestelijke deel Reykjanestá, de teen van Reykjanes. 

Gunnuhver, een prachtige hete bron waar continu grote hoeveelheden stoom aan de aarde ontsnappen.

Dag 8, het vertrek

Vandaag vliegen we vanaf Keflavik terug naar Amsterdam. Een vroeg afscheid van het fantastische IJsland.

Zonsopkomst op IJsland
De zon komt op…

Deze reis boek je bij IJslandtours

IJslandtours
De specialist voor al uw IJsland reizen

N.B. Programmawijzigingen voorbehouden. Afhankelijk van de weers- of andere omstandigheden kan de reisleider ter plekke besluiten het programma te wijzigen.

Voor meer informatie, bel me op 06-55337196 of mail me op:info@odeaanijsland.nl

Terug naar het begin van deze pagina