Menu Sluiten

Herfst Fotografie/Aurora reis 3 tot en met 10 oktober 2020

IJsland, het land met de grootste gletsjers van Europa, de gitzwarte stranden met de meest prachtige rotsformaties, actieve vulkanische systemen, het land van vuur en ijs. Een tot de verbeelding sprekend land, doorkruist door vele woeste rivieren en ontelbare watervallen.
Door het steeds veranderende licht blijft ieder bezoek aan IJsland een unieke ervaring met telkens weer nieuwe “wouw” momenten. Een perpetuum mobile van inspiratie voor fotografen, zowel beginnend, amateur als professioneel.

Tijdens deze Fotoreis naar Noord en West IJsland gaan we met Nederlandstalige reisleiding en een klein gezelschap van 5-7 personen overdag het IJslandse landschap zo mooi mogelijk vastleggen. In de avonduren gaan we bij de juiste omstandigheden op zoek naar het fascinerende noorderlicht.
Als de Aurora zich niet laat zien maken we tijd voor het bekijken en beoordelen van foto’s, gaan we in op de techniek of worden andere vragen beantwoord.

Uw reisbegeleider Gerry van Roosmalen

Fotograaf en auteur Gerry van Roosmalen heeft IJsland sinds 1999 meer dan 30 keer bezocht. Geen twee reizen waren tot nu toe hetzelfde. Nog steeds viel en valt er veel te ontdekken in dit land van ongekende fotografische mogelijkheden. Ander licht is een ander IJsland, ieder seizoen heeft een andere sfeer. Als landschapsfotograaf raak je hier nooit uitgekeken. Gerry heeft het liever niet over “mooi” weer. Interessant weer is waar hij voor gaat.

Tijdens de fotografie reis verteld Gerry over IJsland, maar natuurlijk ook over de technieken die hij gebruikt om de tot de verbeelding sprekende landschappen vast te leggen.

In 2009 verscheen zijn eerste boek, “Waarom Groenland…”, naar aanleiding van zijn reis naar dit land in 2006. Door wat hij (in)zag in 2006 besloot hij in 2007 terug te keren met als doel “opkomen voor het onrecht”.

In 2012 verscheen zijn boek “Ode aan IJsland”. In dit boek laat hij IJsland zien door de ogen van iemand die voor de eerste keer oog in oog staat met de bijzondere, ruige en soms vertederende landschappen van dit fascinerende land.

In 2013 werd “Ode aan IJsland” in het Engels vertaald en als IBook uitgegeven in 25 landen.

De prijs voor deze reis is:

  • Inclusief vlucht
  • Inclusief luchthavenbelasting
  • Inclusief alle overnachtingen
  • Inclusief 7 keer ontbijt en 7 keer diner
  • Inclusief alle vervoer-ter-plaatse
  • Inclusief de workshop “fotograferen op IJsland”
  • Inclusief het boek “fotograferen op IJsland”

Niet inbegrepen

Lunch ⋅ persoonlijke uitgaven ⋅ eventuele toeslagen.

Prijs vanaf € 2345,00 p.p. 
Bijkomende kosten: Reserveringskosten € 35,00
Calamiteitenfonds € 2,50

Dag 1

Aankomst en de rit naar onze eerste accommodatie

Vroeg in de middag vliegen we naar het internationale vliegveld van IJsland, Keflavík. Vanaf hier rijden we via het kustplaatsje Akranes naar Borgarnes voor onze eerste accommodatie. In Akranes bezoeken we de twee vuurtorens. De oude toren werd gebouwd in 1918, maar al in 1947 vervangen door een hoger exemplaar.

De oude vuurtoren in Akranes

Dag 2

Rondom het schiereiland Snaefellsnes

Deze dag omcirkelen we voor een groot deel het schiereiland Snaefellsnes. Snaefellsnes wordt ook wel IJsland in het klein genoemd. Tijdens deze dag stoppen we bij het zwarte kerkje Búðir, de ruige rotskust van Arnarstapi en de steile zwarte kliffen bij de vuurtoren Svörtuluft vanwaar we een mooi uitzicht hebben op de gletsjer Snaefellsjökull. De krater onder deze gletsjer was de inspiratie bron voor het boek “Naar het middelpunt van de aarde” van Jules Verne.

Een regenboog over de kust bij Svörtiluft

We overnachten in Grundarfjörður niet ver van de markante berg Kirkjufell. Als in de avond of nacht de Aurora aan de hemel danst is dit de perfecte locatie om deze fotografisch vast te leggen.

Dag 3

Watervallen en een dinosaurus

We beginnen deze dag met een bezoek aan de Hraunfossar. Het water van deze waterval komt van de Langjökull gletsjer. De waterval bestaat uit vele kleine stroompjes die over een afstand van ongeveer 900 meter onder het lavaveld vandaan komen. Aan het einde van de dag bezoeken we de rots Hvítserkúr. Een op een dinosaurus lijkende rots van 15 meter hoog.

Hvítserkur, de dinosaurus rots in Noord IJsland

Dag 4

De waterval van de goden

Als het water niet te hoog staan kunnen we een stuk de kloof Kotagil in wandelen. Onderweg naar het oosten zien we onder andere de Hraundrangi een piek die 1080 meter boven zeeniveau uitsteekt en die volgens de Saga´s door Grettir de sterke werd beklommen.

We bezoeken De Reykjafoss en de Goðafoss, twee bijzonder fotogenieke watervallen met veel fotografische mogelijkheden.  Twee watervallen waarbij je grijsfilters goed van pas zullen komen.

We overnachten in de omgeving van het muggenmeer Mývatn. Als er in de avond geen noorderlicht is, is het misschien een goed idee om te relaxen in het Mývatn Nature bath.

De waterval Reykjafoss in Noord IJsland

Dag 5

Hete bronnen, pruttelende potten en de krachtigste waterval van West Europa

Op deze dag bezoeken we het hete bronnen gebied Námaskarð. Veel pruttelende potten met kokende modder, stoompluimen en kleurrijke mineralen. We lopen door de zwarte lavavelden bij Leirhnjúkur, en we gaan naar de krachtigste waterval van West Europa in de kloof Jökulsá Gljufúr, de Dettifoss. De Dettifoss is 100 meter breed, en 44 meter hoog. Gemiddeld stort hier 200m3 water per seconde door de kloof die ook wel de Grand Canyon van Europa wordt genoemd.

  Dettifoss, de meest krachtige waterval van West Europa

Dag 6

De mooiste krater van IJsland en meer

Deze dag beklimmen we de kegelvulkaan Hverfjall. De 2500 jaar oude krater heeft een diameter van 1 kilometer en steekt ongeveer 140 meter boven het landschap uit. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.  
De Aldeyjarfoss, een van de watervallen uit mijn top drie van watervallen. De Skjálfandafljót-rivier stort hier over een hoogte van 20 meter omgeven door prachtige basaltstructuren naar beneden.

De Aldeyjarfoss, omgeven door bijzondere basaltstructuren

Dag 7

Stadswandeling in Reykjavik

In de ochtend vliegen we vanaf Akureyri terug naar Reykjavik. Deze dag bezoeken we de mooiste plekjes van Reykjavik zoals de Hallgrímskirkja, het stylistische Vikingschip Sólfar en het congrescentrum Harpa.

Sólfar, het stylistische Vikingschip in de haven van Reykjavik

Harpa, een architectonisch gewaagde constructie in Reykjavik

Dag 8

Vroege terugvlucht naar Amsterdam

De Aurora Borealis danst over de flanken van de markante berg Kirkjufell

Let op!, inschrijving voor deze reis sluit 25 juli 2020. Na deze datum prijs en beschikbaarheid op aanvraag. 
Boek deze reis bij IJsland Tours

IJslandtours
IJsland Tours, de specialist voor al uw IJsland reizen

N.B. Programmawijzigingen voorbehouden. Afhankelijk van de weers- of andere omstandigheden kan de reisleider ter plekke besluiten het programma te wijzigen.

Voor meer informatie, bel me op 06-55337196 of mail me op:info@odeaanijsland.nl