Menu Close

Fotoreis Zuid & Oost IJsland - 8 tot en met 15 maart 2020

De fotografiereis van 8 tot en met 15 maart 2015 belooft weer een bijzondere reis te worden. We vliegen naar Keflavík, en volgen direct de zuidelijke route langs mooie kusten en watervallen naar het oosten van IJsland.Op dag zeven vliegen we terug vanuit het oostelijk gelegen Egilstaðir, naar Reykjavik waar we in de avonduren onder andere het mooi uitgelichte concertgebouw Harpa en het Vikingmonument Solfar bezoeken. 

Gedurende onze rit naar het Oosten bezoeken we niet alleen de highlights, maar ook enkele minder bekende plekjes. Minder bekend, maar niet minder fotogeniek.

Of je nu beginner, amateur of professioneel fotograaf bent, deze reis is geschikt voor iedereen die beter wil fotograferen of landschapsfotografie een warm hart toedraagt.

Als de omstandigheden zich ervoor lenen gaan we in de avonden kijken of we het noorderlicht kunnen spotten, of wie weet de sterrenhemel vast leggen boven het ijsbergenmeer Jökulsárlon. Bij minder weer kunnen we ook foto’s bespreken, technieken doornemen, of wellicht kijken wat we met Adobe Lightroom kunnen doen om onze foto’s een beetje extra pep te geven of juist natuurgetrouw weer kunnen geven. 

De Reisleider

Fotograaf en auteur Gerry van Roosmalen heeft IJsland sinds 1999 meer dan 30 keer bezocht. Geen twee reizen waren tot nu toe hetzelfde. Nog steeds viel en valt er veel te ontdekken in dit land van ongekende fotografische mogelijkheden. Ander licht is een ander IJsland, ieder seizoen heeft een andere sfeer. Als landschapsfotograaf raak je hier nooit uitgekeken. Gerry heeft het liever niet over “mooi” weer. Interessant weer is waar hij voor gaat.

Tijdens de fotografie reis verteld Gerry over IJsland, maar natuurlijk ook over de technieken die hij gebruikt om de tot de verbeelding sprekende landschappen vast te leggen.

In 2009 verscheen zijn eerste boek, “Waarom Groenland…”, naar aanleiding van zijn reis naar dit land in 2006. Door wat hij (in)zag in 2006 besloot hij in 2007 terug te keren met als doel “opkomen voor het onrecht”.

In 2012 verscheen zijn boek “Ode aan IJsland”. In dit boek laat hij IJsland zien door de ogen van iemand die voor de eerste keer oog in oog staat met de bijzondere, ruige en soms vertederende landschappen van dit fascinerende land.

In 2013 werd “Ode aan IJsland” in het Engels vertaald en als IBook uitgegeven in 25 landen.

Overige publicaties van Gerry van Roosmalen vind je
hier

Een paar weken voor vertrek (datum nog nader te bepalen) is er bij IJsland tours op kantoor een kennismakingsbijeenkomst en een korte workshop “Fotograferen op IJsland”. 

In deze workshop worden enkele technieken besproken en krijg je onder andere te horen welke filters eigenlijk in je fotototas niet mogen ontbreken, hoe je de camera in goede conditie houdt, en hoe je fotografeert bij “extreme” koude.

Bij de workshop hoort natuurlijk ook het 70 pagina’s tellende boekje “Fotograferen op IJsland”.

70 pagina's met praktische tips om IJsland mooi en veilig in beeld te brengen

De reis is inclusief:

  • Alle vluchten
  • 7 nachten accommodatie in kamers met douche en toilet
  • Luchthavenbelasting
  • Alle vervoer ter plaatse per 4WD minibus
  • 7 keer ontbijt, 6 keer diner
  • Workshop “Fotograferen op IJsland”
  • Niet inbegrepen: Lunch – Persoonlijke uitgaven – eventuele toeslagen – entree Vestrahorn
Kamer op indeling € 2284,00 p.p.
1-persoonskamer (beperkt beschikbaar) € 2629,00 

Aankomstdag 8 maart

Na aankomst op IJsland rijden we meteen door naar onze eerste fotografische uitdaging, het hete bronnen gebied Krýsuvík.  Vanuit hier rijden we verder naar onze eerste accommodatie in het plaatsje Hella. 

In de avonduren houden we natuurlijk een oogje in het zeil, mocht de Aurora Borealis zich laten zien. 

 

Water & IJs - 9 maart

Deze dag gaan we kennismaken met onze eerste gletsjer, de Solheimajökull. Deze gletsjer trekt zich in een razend tempo terug waardoor geen twee bezoeken hetzelfde zijn. Als de weersomstandigheden gunstig zijn reflecteert de ijsmassa mooi in het meer dat zich voor deze uitloper van de gletsjer heeft gevormd. 

 

Lavavelden, basaltrotsen en ijsbergen -10 maart

 

Op onze route naar het oosten komen we langs het lavaveld dat ontstond in 1873, bij de 9 maanden durende vulkaanuitbarsting van de Laki. 585 Vierkante kilometer land werd bedolven onder een dikke laag lava. Het ruwe gesteente is nu bedekt met een dikke laag mos. Bij winterse omstandigheden kan het er natuurlijk heel anders uitzien.

Het ijsbergenmeer Jökulsárlon - 11 maart

Vanuit ons Guesthouse is het niet ver naar het Jökulsárlon meer. En alsof dat meer nog niet genoeg fotografische mogelijkheden biedt, kun je op het strand nog eens wandelen langs honderden meters, soms zelfs vele kilometers van inspiratie. Mocht het die avond helder zijn is een ritje naar dit ijsbergenmeer meer dan de moeite waard. Als dan ook het noorderlicht zich laat zien hebben we de mooiste IJslandse locatie om dit vast te leggen.

Vestrahorn de meest gefotografeerde bergrug van IJsland 12- maart

Een van de pareltjes van het zuid oosten van IJsland is de Vestrahorn. Deze tot de verbeelding sprekende berg heeft veel fotografische mogelijkheden. Het combineren van de vloedlijn en de berg, of de weerspiegeling van de berg met een dun laagje water maken hier het perfecte plaatje. Ook de kleine zwarte zandduinen zijn een onderwerp op zichzelf of combineren mooi met de omgeving.

 

Oost IJsland - 13 maart

Deze dag rijden we door het oostelijk fjordengebied. Mooie landschappen, tot de verbeelding sprekende kusten, watervalletjes en een fotogeniek strand met een mooie rotspiek die er om vraagt gefotografeerd te worden. 

Dag van contrasten

Deze dag brengen we door in de omgeving van Egilstaðir. We bezoeken onder andere de Hengifoss en de Litlanesfoss. Twee watervallen met beide hun eigen unieke schoonheid. Later die middag vliegen we terug naar Reykjavik. Hier kunnen we genieten van het architectonische bijzondere congrescentrum Harpa, maar ook het gestileerde schip Sólfar. Twee locaties die in het avondlicht het beste tot hun recht komen. 

Vertrekdag

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar het vliegveld waar we rond 7:30 terugvliegen naar Amsterdam.

Deze reis boek je bij IJslandtours

IJslandtours 

N.B. Programmawijzigingen voorbehouden. Afhankelijk van de weers- of andere omstandigheden kan de reisleider ter plekke besluiten het programma te wijzigen.

Voor meer informatie, bel me op 06-55337196 of mail me op:info@odeaanijsland.nl

Terug naar het begin van deze pagina