Gastenboek

 • Jan van de Lagemaat:
  Hallo Gerry, Inmiddels zijn er al weer drie weken verstreken... »
 • Jos Henrichs:
  Beste Gerry IJsland in het vroege voorjaar klinkt heel aanlokkelijk... »
 • Hans van Wijk:
  Een week thuis en terugkijkend naar deze fotoreis ontstaat weer... »
 • Mich Buschman:
  Jouw boek \"Ode aan IJsland\" vormde volop inspiratie om met... »
 • HANSVANDAM:
  Ik ben bijna een week terug van de fotoreis oktober... »
 • Marco:
  Hoi Gerry, Ik ben nogsteeds volop aan het nagenieten van... »
 • Sander:
  Gerry, nogmaals bedankt voor de zeer indrukwekkende week die ik... »
 • Astrid:
  Via het surfen op internet kwam ik op je site... »
 • w.zandbergen:
  Hallo Gerry, Je prachtige boek ontvangen en wat een verrassing... »
 • Gerja:
  Beste Gerry, Wat een verrassing toen afgelopen woensdag \"Ode aan... »

Fotografie/Aurora reis 2017 (VOL)

 

De reis is inmiddels volgeboekt. Had je graag meegegaan? Houdt dan deze site in de gaten voor de volgende fotografiereis. 

Van 26 februari tot en met 5 maart 2017 kun je weer mee naar het adembenemende winterse IJsland

Onder leiding van fotograaf Gerry van Roosmalen, auteur van onder andere het boek “Ode aan IJsland” bezoek je de mooiste plekjes van IJsland. Of je nu beginnend fotograaf, amateur of professioneel fotograaf bent, voor iedereen valt veel te zien en te leren.

Tijdens de tour door west en zuid IJsland leer je niet alleen beter om te gaan met je camera maar ook wat er nodig is om met net “die andere” foto thuis te komen.

Gerry van Roosmalen heeft sinds 1999 IJsland al diverse keren bezocht. Eerst privé, daarna ook als gids en sinds enkele jaren ook als begeleider voor fotografie reizen. Je fotografeert dus niet alleen in een van mooiste decors die je je als fotograaf maar kunt wensen, je krijgt ook nog wat mee over de highlights die we bezoeken en de geschiedenis van dit fascinerende land.

We werken met een kleine groep. Minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.

De prijs voor deze reis is:
Inclusief vlucht
Inclusief luchthavenbelasting
Inclusief alle overnachtingen
Inclusief 7 keer ontbijt en 5 keer diner
Inclusief een exclusieve privé-excursie in de mooiste ijsgrot van Zuidoost-IJsland
Inclusief alle vervoer-ter-plaatse
Inclusief Een kennismakingsbijeenkomst op zaterdag 4 februari in Utrecht waar we kennismaken met elkaar en waar we ook ingaan op de fotografie op IJsland, en wat daar zo al bij komt kijken.

We verblijven steeds 2 nachten op 3 verschillende locaties in toeristenklasse accommodatie (kamers met eigen douche/toilet) en sluiten de reis af met een laatste overnachting nabij de luchthaven. Er is slechts een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar.

.  Reserveringen lopen via IJslandtours. 030-2308010 Nu Boeken

Dag 1

Middagvlucht Amsterdam-Keflavík, 14.00-15.10 uur. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in de buurt van Borgarnes.

Diner en overnachting in Ensku Húsin (2 nachten).

Dag 2

Vandaag bezoeken we het schiereiland Snaefellsnes. We gaan onder andere naar de basaltformatie Gerðuberg, het zwarte kerkje Búðir, de ruige rotskust van Arnarstapi waarbij we als de weersomstandigheden goed zijn een kustwandeling maken naar het plaatsje Hellnar.
Later deze dag bezoeken we de markante berg Kirkjufell met in de voorgrond de waterval Kirkjufellsfoss

Dag 3

Vandaag bezoeken we het Nationale Park Þingvellir waar in het jaar 930 het parlement van IJsland werd opgericht. We wandelen door de kloof naar de mooie waterval Öxarárfoss. Later deze dag bezoeken we de Gullfoss, de “gouden“ waterval en het geiser gebied met de actieve geiser “Strokkur“ welke gemiddeld iedere 8 minuten een kolom water en stoom tot een hoogte van wel 20 meter opstuwt.

We rijden tenslotte door naar ons volgende onderkomen in Zuid-IJsland waar het diner op ons wacht (Hotel Skogarfoss, 2 nachten)

Dag 4

Deze dag staat in het teken van de mooiste plekjes van Zuid-IJsland. We bezoeken de Skógafoss, een waterval van ruim 60 meter hoogte. Ook bezoeken we het zwarte strand van Reynisfjara met de markante rotspunten Reynisdrangar en natuurlijk kaap Dyrholaey

Deze dag staat in het teken van de highlights langs de zuidkust rond het plaatsje Vík í Mýrdal

Dag 5

We trekken verder naar het Oosten. Onderweg komen we langs kaap Hjörleifshöfdi en de uitgestrekte zandspoelvlakte het Mýrdalssandur. Bij goed weer hebben we steeds de gletsjer Mýrdalsjökull als decor. We stoppen bij het Eldhraun, een door mossen overwoekerd lava veld van 565 vierkante kilometer dat hier ontstond tijdens de 9 maanden durende eruptie van de Laki in 1783.
We maken een wandeling bij de kloof Fjaðrárgljúfur met zijn tot 100 meter hoge wanden.

We eindigen deze dag bij het splinternieuwe Glacier lagoon hotel.

Dag 6

In alle vroegte, net na zonsopgang,  bezoeken we de ijsgrot onder de Vatnajökull. Deze excursie is prive voor onze groep geboekt zodat we optimaal de gelegenheid hebben mooie foto’s te maken
Hierna rijden we verder naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Dit meer stond decor voor veel verschillende films zoals de James Bond film “Die another day”, Batman Returns en Thomb raider.
Het ijs dat afkalft van de Breiðamerkurjökull smelt langzaam af en drijft richting de kust. Via de korte rivier Jökulsá á Breiðamerkursandi drijft het ijs uiteindelijk in zee, waar de soms meters hoge ijsschotsen vaak teruggeworpen worden op het strand.

Dag 7

Op deze dag rijden we terug richting het westen. We bezoeken onder andere de boogrots Dýrholæy met zijn vuurtoren uit 1927. Op het schiereiland Reykjanesta rijden we naar het hete bronnengebied Krýsuvik met zijn pruttelende modderpoelen en het groene meertje Grænavatn. Ook gaan we naar de ruige kust bij Reykjanesvíti.

Overnachting en diner in de buurt van luchthaven Keflavík.

Dag 8

Vroeg vertrek naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. Vertrek 07:40 uur, aankomst 12:40 uur.

N.B. Programmawijzigingen voorbehouden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de reisleider ter plekke besluiten de dagindeling te wijzigen.