Gastenboek

 • Jan van de Lagemaat:
  Hallo Gerry, Inmiddels zijn er al weer drie weken verstreken... »
 • Jos Henrichs:
  Beste Gerry IJsland in het vroege voorjaar klinkt heel aanlokkelijk... »
 • Hans van Wijk:
  Een week thuis en terugkijkend naar deze fotoreis ontstaat weer... »
 • Mich Buschman:
  Jouw boek \"Ode aan IJsland\" vormde volop inspiratie om met... »
 • HANSVANDAM:
  Ik ben bijna een week terug van de fotoreis oktober... »
 • Marco:
  Hoi Gerry, Ik ben nogsteeds volop aan het nagenieten van... »
 • Sander:
  Gerry, nogmaals bedankt voor de zeer indrukwekkende week die ik... »
 • Astrid:
  Via het surfen op internet kwam ik op je site... »
 • w.zandbergen:
  Hallo Gerry, Je prachtige boek ontvangen en wat een verrassing... »
 • Gerja:
  Beste Gerry, Wat een verrassing toen afgelopen woensdag \"Ode aan... »

Herfst Aurora Reis oktober 2017

Van 14 tot en met 22 oktober kun je weer mee naar het adembenemende herfstig IJsland. Vanaf deze reis verblijven we 9 in plaats van 8 dagen op IJsland.

Onder leiding van fotograaf Gerry van Roosmalen, auteur van onder andere het boek “Ode aan IJsland” bezoek je de mooiste plekjes van IJsland. Of je nu beginnend fotograaf, amateur of professioneel fotograaf bent, voor iedereen valt veel te zien en te leren.

Tijdens de tour door west en zuid IJsland leer je niet alleen beter om te gaan met je camera maar ook wat er nodig is om met net “die andere” foto thuis te komen.

Gerry van Roosmalen heeft sinds 1999 IJsland al diverse keren bezocht. Eerst privé, daarna ook als gids en sinds enkele jaren ook als begeleider voor fotografie reizen. Je fotografeert dus niet alleen in een van mooiste decors die je je als fotograaf maar kunt wensen, je krijgt ook nog wat mee over de highlights die we bezoeken en de geschiedenis van dit fascinerende land.

We werken met een kleine groep. Minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.

De prijs voor deze reis is:
Inclusief vlucht
Inclusief luchthavenbelasting
Inclusief alle overnachtingen
Inclusief 8 keer ontbijt en 7 keer diner
Inclusief een exclusieve privé gletsjer tour op de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa
Inclusief alle vervoer-ter-plaatse
• Inclusief Een kennismakingsbijeenkomst op zaterdag 2 september in Utrecht waar we kennismaken met elkaar en waar we ook ingaan op de fotografie op IJsland, en wat daar zo al bij komt kijken.

Dit alles samen vanaf € 2398,00 per persoon

We verblijven op verschillende locaties in toeristenklasse accommodatie (kamers met eigen douche/toilet) en sluiten de reis af met een laatste overnachting nabij de luchthaven. Er is slechts een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar.

. Reserveringen lopen via IJslandtours. 030-2308010 Nu Boeken

Dag 1

Middagvlucht Amsterdam-Keflavík, 14.00-15.10 uur. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons eerste overnachtingsadres in de buurt van Borgarnes.

Diner en overnachting in Ensku Húsin (2 nachten).

Dag 2

Vandaag bezoeken we het schiereiland Snaefellsnes. We gaan onder andere naar de basaltformatie Gerðuberg, het zwarte kerkje Búðir, de ruige rotskust van Arnarstapi waarbij we als de weersomstandigheden goed zijn een kustwandeling maken naar het plaatsje Hellnar.
Later deze dag bezoeken we de markante berg Kirkjufell met in de voorgrond de waterval Kirkjufellsfoss

Dag 3

Vandaag bezoeken we het Nationale Park Þingvellir waar in het jaar 930 het parlement van IJsland werd opgericht. We wandelen door de kloof naar de mooie waterval Öxarárfoss. Later deze dag bezoeken we de Gullfoss, de “gouden“ waterval en het geiser gebied met de actieve geiser “Strokkur“ welke gemiddeld iedere 8 minuten een kolom water en stoom tot een hoogte van wel 20 meter opstuwt.

We rijden tenslotte door naar ons volgende onderkomen in Zuid-IJsland waar het diner op ons wacht (Hotel Skogafoss)

Dag 4

We trekken verder in oostelijke richting. Onderweg komen we langs kaap Hjorleifshöfdi en de uitgestrekte zandspoelvlakte het Myrdalssandur. Bij goed weer hebben we steeds de gletsjer Mýrdalsjökull als decor. We stoppen bij het Eldhraun, een door mossen overwoekerd lava veld van 565 vierkante kilometer dat hier ontstond tijdens de 9 maanden durende vulkaanuitbarsting van de Laki in 1783. Bij genoeg tijd maken we een wandeling bij de kloof Fjaðragljufur met zijn tot 100 meter hoge wanden.

We overnachten in Hotel Smyrlabjörg.

Dag 5

We gaan op weg naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Dit meer stond decor voor veel verschillende films zoals de James Bond film “Die another day”, Batman Returns en Thomb raider.

Het ijs dat afkalft van de Breiðamerkurjökull smelt langzaam af en drijft richting de kust. Via de korte rivier Jökulsá á Breiðamerkursandi drijft het ijs uiteindelijk in zee, waar de soms meters hoge ijsschotsen vaak teruggeworpen worden op het strand.

Deze dag is het diner niet geboekt, om optimaal de vrijheid te hebben de tijdsduur bij het ijsbergenmeer ter plekke te kunnen bepalen in overleg met de fotograaf.

We eindigen deze dag bij Fosshotel Nupar (2 nachten).

Dag 6

In de ochtend maken we een mooie gletsjerwandeling op de Vatnajökull. Stijgijzers, ijsbijlen en veiligheidsuitrusting worden ter plekke uitgereikt. Deze excursie is privé voor onze groep geboekt zodat we optimaal de gelegenheid hebben mooie foto’s te maken, het niveau is licht.

De machtige gletsjer Vatnajökull (even groot als onze 3 noordelijke provincies samen) laat zich vandaag in diverse vormen zien. In het Nationale Park Skaftafell kun je heerlijk wandelen, er zijn diverse routes uitgezet. Zo is er de mogelijkheid een kijkje te nemen bij de waterval Svartifoss, omringd door prachtige basaltkolommen.

Dag 7

Op deze dag rijden we langs de zuidkust terug naar het westen. Onderweg stoppen we bij de plaatsen die we op de heenweg hebben gemist. Onder andere de Seljalandsfoss, Gluggafoss en de vulkaantentoonstelling/film van de uitbarsting van de Eyjafjallajökull in 2010.

Diner en overnachting in de omgeving van Selfoss.

Overnachting en diner in de buurt van luchthaven Keflavík.

Dag 8

Op het schiereiland Reykjanesta rijden we naar het hete bronnengebied Krýsuvik met zijn pruttelende modderpoelen en het groene meertje Grænavatn. Ook gaan we naar de ruige kust bij Reykjanesvíti.

Overnachting en diner in de buurt van luchthaven Keflavik.

Dag 9

Vroeg vertrek naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam. Vertrek 07:40 uur, aankomst 12:40 uur.

N.B. Programmawijzigingen voorbehouden. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de reisleider ter plekke besluiten de dagindeling te wijzigen.